A blogról

Kedves Látogató,

Annyi minden szerepelt már itt, hogy most tényleg igyekszem rövide(bbe)n összefoglalni. Ha  röviden kell jellemeznem a blogom, akkor azt mondom: nem menő könyvek - versekkel súlyosbítva.
Annak idején pedig azért született, mert azt gondoltam: Miért ne lehetne nekem is saját könyves blogom?

Idővel megtaláltam a saját hangom, és éppen ezért tisztában vagyok vele, hogy a régi bejegyzéseim között több borzalmas is akad, de talán felfedezhető az idő közbeni fejlődés (viszont mindig van hová fejlődni), továbbá azzal is, hogy én is hibázom, tévedek, amit nyugodtan lehet ám jelezni, hiszen én sem vagyok tökéletes.

Az irományaimat továbbra sem nevezem kritikáknak, hiszen nem vagyok sem szakképzett, sem pedig önjelölt kritikus, csak egy nagyon válogatós olvasó. A bejegyzések írása során a kezdetek óta alap, hogy amit közzéteszek, kulturált legyen, tehát nincs helye sem a közönségességnek, sem a pocskondiázásnak. Az egyéni szociális problémákról és az adott műhöz nem kapcsolódó dolgokról nem is beszélve.

"(...) de hát aki csak valamit is ér, azt olvas, amihez kedve, hangulata van, méghozzá bolond lelkesedéssel."                                                            (Virginia Woolf)

Jól megfér itt a klasszikus és a kortárs irodalom, a művészet, a pszichológia és a nyelvkönyvek is. Ahogy a Vers hétfőn is, amely valóban azért született, mert tényleg imádom a verseket, és azt is tudom, hogy manapság nem éppen népszerű műfaj, de talán sikerül hétről hétre egy-egy olyan költeményt választani, amely másoknak is tetszeni fog.

A hozzászólásokra is válaszolok, ezért, ha valaki úgy érzi, bátran ossza meg a bejegyzéssel kapcsolatos akár jó, akár rossz véleményét, gondolatát. Bár úgy tűnik, hogy több hozzászólásra nem reagáltam annak idején, azok a válaszaim blogköltözés miatt tűntek el.

Nem követek semmilyen (blog)trendet, nem versenyzek senkivel, és a különféle statisztikák sem érdekelnek.
Önmagam ünneplése és ünnepeltetése helyett is a jeles napoknak (A Magyar Kultúra Napja, A Költészet Világnapja, Színházi világnap, A Költészet Napja, A Magyar Dráma Napja) és évfordulóknak szentelek egy-egy bejegyzést.
Mindez rövidebben és szebben összefoglalva itt olvasható.
Illetve Kosztolányi és Márai gondolatait tartom szem előtt:
Az írás: a gondolat visszfénye, az érzés szivárványa.
(Kosztolányi Dezső)

Nem olyan fontos, hogy mindennap írjál; fontosabb, hogy mindennap olvassál. A művelődéshez mindig legyen időd, mindennap.
(Márai Sándor)

Annak ellenére, hogy itt ez a blog, nem érzem magam sem különlegesebbnek, sem jobbnak, sem szebbnek, sem menőbbnek senkinél, ezért sem vagyok jelen a közösségi médiában, kizárólag a Pinteresten, ami bőven elég is.
E-mail: konyvelmenybeszamolo@gmail.comRemélem, sikerül szivárványra bukkanni nálam, jó keresgélést és olvasgatást kívánok.

6 megjegyzés:

 1. Ezt ha nem is írod le, akkor is világos. :) Ezért szeretem a blogod!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :), és örülök, hogy Neked világos, csak gondoltam az újonnan érkezőkre :).

   Törlés
 2. Sandra Bullock egy szenzációs nő, nagyon szeretem. :)
  (Végigolvastam ám a bejegyzést is, de ez volt az, amit mindenképpen meg kellett említenem. :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is nagy kedvencem ;).
   (Megértelek :))

   Törlés
 3. Nagyon tetszik ez az önvallomás.
  Úgy jönnek létre az igénytelenebbnél igénytelenebb, nem jó értelemben vett "tini blogok", mint ahogyan a gomba nődögél a földből. Tele, ahogy írtad, statisztikákkal, ilyen-olyan trendi kihívásokkal, amelyeknek alkalmasint köze sincs a könyvekhez, holott a blog profilja ezt próbálja bizonygatni. Az értékesebb tartalmúak természetesen így eltűnnek a nagy masszában.....mert nem elég egyedi, nincs tele saját drámával, letörött körmökkel vagy éppen "fáj a hajam" jellegű posztokkal.
  Emlékszem a blogodra a korábbi időkből, számomra mindig is igényesnek hatott, úgy hiszem mindig próbáltál hű maradni a blog témájához, és szívem csücske hogy pártolod a versek népszerűsítését.
  Tehát bő lére eresztés után hajrá hajrá, termékeny időszakot kívánok olvasás és blogolás terén egyaránt! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm :). Úgy örülök, hogy Te is érzed, hogy mi a célom a bloggal és hogy nagyon távol állnak tőlem a letört a körmöm típusú irományok. De jövő héten lesz egy ilyesmivel teletűzdelt bejegyzésem, mert újraolvastam Frances Mayestől az Édes élet Itáliábant és abban akadtak hasonló "magvas" gondolatok.
   De jó, hogy Te is versimádó vagy :). Elárulom, hogy jövő hónaptól egészen novemberig igyekeztem főleg olyan költőktől válogatni a verseket, akiket nem ismertem eddig, hogy ezáltal is egy kicsit együtt okosodjunk :).
   Neked pedig további szép nyarat kívánok, Zizz! :)

   Törlés

Köszönöm a látogatást.
A hozzászólás cenzúrázatlan, és egyet nem érteni bármikor lehet.