A blogról

Kedves Látogató,

Azt hiszem, már az is sokat elárul rólam, hogy a jobb oldali bemutatkozásom nem azzal kezdődik, hogy imádom a könyveket vagy mekkora könyvmoly vagyok, hanem Tennessee Williamstől választottam egy idézetet. Ha pedig röviden kell jellemeznem a blogom, akkor azt mondom: nem menő könyvek - versekkel súlyosbítva.

Az elmúlt években sokat változott az ízlésem, megtaláltam a saját hangom, és még inkább törekszem arra, hogy az idelátogató - reményeim szerint - tartalmas bejegyzésekre bukkanjon, amik átláthatóak (normális betűméretűek és -színűek, a könyvborítók felismerhetőek és beazonosíthatóak) és érthetőek (bár szubjektív véleményt kap, de az a vélemény valóban vélemény legyen) a számára.

Tisztában vagyok vele, hogy a régi bejegyzéseim között több borzalmas is akad, de talán felfedezhető az idő közbeni fejlődés (és mindig van hová fejlődni), továbbá azzal is, hogy én is hibázom, tévedek, amit nyugodtan lehet ám jelezni, hiszen én sem vagyok tökéletes.

Az irományaimat sem nevezem kritikáknak, hiszen nem vagyok sem szakképzett, sem pedig önjelölt kritikus, csak egy nagyon válogatós olvasó.

Szóljon ez a blog valóban arról, amiért létrejött, a könyvélményeimről, amikhez később csatlakoztak a versek, majd megszületett a Vers hétfőn.
Ezekhez jön még néhány töltelékbejegyzés, amiknek a számát az elmúlt időszakban jelentősen csökkentettem, és ma már csak olyanokat írok, amik valóban egy-egy olvasmányhoz kapcsolódnak, illetve valamiért fontosnak tartom közölni a tartalmukat.
A könyvek között sokféle műfaj megtalálható (jól megfér itt a klasszikus és a kortárs irodalom (regények, versek, drámák), a nyelvkönyvek és a művészeti témájúak is), és továbbra is az a legfontosabb számomra, hogy a bejegyzés valóban az adott műről szóljon, a többit pedig - ami egyáltalán nem témába vágó -  megtartom magamnak.

Volt egy időszak, amikor úgy éreztem, végleg felhagyok ezzel az egésszel, de egy hosszú szünet után mégis visszatértem, mert akkor már hiányzott a rendszeres pötyögés és a versvadászat is. De az a legjobb a blogolásban, amikor kiderül, hogy másoknak is értékes az, ami nekem (egy-egy vers vagy olvasmány), illetve láthatatlanul is a segítségére lehetek valakinek egy-egy bejegyzésemmel. Éppen ezért nem érdekelnek sem a like-ok, sem a statisztikák, és minden látogatónak ugyanúgy örülök.

Továbbra sem követek semmilyen (blog)trendet és nem versenyzek senkivel.
Inkább Kosztolányi és Márai gondolatait tartom szem előtt:
Az írás: a gondolat visszfénye, az érzés szivárványa.
(Kosztolányi Dezső)

Nem olyan fontos, hogy mindennap írjál; fontosabb, hogy mindennap olvassál. A művelődéshez mindig legyen időd, mindennap.
(Márai Sándor)

Mivel úgy gondolom, sem a blogommal, sem az azon kívüli életemmel nem váltom meg a világot, ezért csak  az alábbiakon vagyok elérhető:
Pinterest
E-mail: konyvelmenybeszamolo@gmail.comRemélem, sikerül szivárványra bukkanni nálam, jó keresgélést és olvasgatást kívánok.

6 megjegyzés:

 1. Ezt ha nem is írod le, akkor is világos. :) Ezért szeretem a blogod!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :), és örülök, hogy Neked világos, csak gondoltam az újonnan érkezőkre :).

   Törlés
 2. Sandra Bullock egy szenzációs nő, nagyon szeretem. :)
  (Végigolvastam ám a bejegyzést is, de ez volt az, amit mindenképpen meg kellett említenem. :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nekem is nagy kedvencem ;).
   (Megértelek :))

   Törlés
 3. Nagyon tetszik ez az önvallomás.
  Úgy jönnek létre az igénytelenebbnél igénytelenebb, nem jó értelemben vett "tini blogok", mint ahogyan a gomba nődögél a földből. Tele, ahogy írtad, statisztikákkal, ilyen-olyan trendi kihívásokkal, amelyeknek alkalmasint köze sincs a könyvekhez, holott a blog profilja ezt próbálja bizonygatni. Az értékesebb tartalmúak természetesen így eltűnnek a nagy masszában.....mert nem elég egyedi, nincs tele saját drámával, letörött körmökkel vagy éppen "fáj a hajam" jellegű posztokkal.
  Emlékszem a blogodra a korábbi időkből, számomra mindig is igényesnek hatott, úgy hiszem mindig próbáltál hű maradni a blog témájához, és szívem csücske hogy pártolod a versek népszerűsítését.
  Tehát bő lére eresztés után hajrá hajrá, termékeny időszakot kívánok olvasás és blogolás terén egyaránt! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon szépen köszönöm :). Úgy örülök, hogy Te is érzed, hogy mi a célom a bloggal és hogy nagyon távol állnak tőlem a letört a körmöm típusú irományok. De jövő héten lesz egy ilyesmivel teletűzdelt bejegyzésem, mert újraolvastam Frances Mayestől az Édes élet Itáliábant és abban akadtak hasonló "magvas" gondolatok.
   De jó, hogy Te is versimádó vagy :). Elárulom, hogy jövő hónaptól egészen novemberig igyekeztem főleg olyan költőktől válogatni a verseket, akiket nem ismertem eddig, hogy ezáltal is egy kicsit együtt okosodjunk :).
   Neked pedig további szép nyarat kívánok, Zizz! :)

   Törlés

Köszönöm a látogatást.
A hozzászólás cenzúrázatlan, és egyet nem érteni bármikor lehet.