2017. június 12., hétfő

Takarodj vissza dolgozni!

Hagyd abba a siránkozást! Nem a világ hibája, hogy művész akartál lenni. Nem a világ feladata, hogy élvezze a filmeket, amiket készítesz, és semmiképp sem a világ felelőssége, hogy fizessen az álmaidért. Senki sem kíváncsi a sirámaidra. Ha kell, lopj egy kamerát, de fejezd be a nyafogást és takarodj vissza dolgozni!
                                                                                                                              Werner Herzog


Bár én nem akarok művész lenni, sem filmet rendezni, mégis megfogadom ezt a tanácsot, és visszahoztam sok-sok régi bejegyzést, és most visszatakarodok a nyelvkönyveimhez.
Az idézet Elizabeth Gilbert Big Magicéből van. Bár most az Ízek, imák, szerelmeket olvasom újra, és remélem, sikerül egy sokkal értelmesebb bejegyzést írnom majd róla, mint annak idején.

És mást nem is tervezek. Nem gyártok már listákat, bár van néhány könyv, amit szeretnék elolvasni. Igazából az jutott eszembe, hogy mielőtt részese lettem ennek az egész könyves blogger világnak, nem érdekelt, ha egy könyvet hónapokig olvastam (ilyen volt a Hiúság vására), sem az, ha 500 oldal feletti volt. Aztán valaki egyszer elkezdett nyafogni, hogy: "Jaj, hát ez a könyv több, mint 500 oldal, ó, te jó ég!" A többiek meg mentek utána. És akkor mi van, ha egy könyv több, mint 500 oldalas és nem fejezem be két nap alatt? Összedől a világ? Ugyan, dehogy! Akkor meg minek ez a siránkozás? Kedves Olvasó, ha eddig Te is úgy érezted, hogy lassan olvasol, vagy éppen egy másik könyvhöz van kedved, ne érdekeljen, hogy a másikat félre kell tenned, vagy már hetek óta olvasod ugyanazt, mert a kutyát nem érdekli! Elvégre az olvasás  - szerintem - nem verseny, hanem kikapcsolódás, hobbi. Ahol nincsenek határidők. Kivéve, ha valaki mazochista, akkor igen. Egyébként meg ha ennyi időd van rá, akkor ennyi időd van rá. Ha máshoz van kedved, akkor olvasd azt. Nehogy már más mondja meg, hogy mit csinálj! Ugye, milyen egyszerű(bb) is (lenne) így? Félre az elvárásokkal!
Share:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Köszönöm a látogatást.
A hozzászólás cenzúrázatlan, és egyet nem érteni bármikor lehet.