2015. szeptember 30., szerda

, ,

Jack London sorozat a Kossuth Kiadónál

Immáron hagyománnyá vált, hogy a Kossuth Kiadó minden év őszén új sorozattal rukkol elő, én pedig rendszerint említettem is néhány szót az aktuálisról, így ezt most sem hagyom ki.
Bevallom, Jack Londontól még nem olvastam semmit, néhány műve címe persze ismerősen cseng, hiszen már alsós koromban találkoztam velük, amikor Eric Knight-tól a Lassie hazatért olvastam, ugyanis akkoriban egy sorozaton belül megjelentek a Lassie-vel.
De térjünk át Jack Londonra.


A sorozat 16 kötetes, az első szeptember 16-án (A beszélő kutya, 795 Ft), a második ma (Fehér agyar, 1590 Ft) jelenik meg.

 A Kossuth Kiadó 2015 szeptemberétől, 15 kötetben megjelenteti Jack London életművének legjavát, megtoldva a sorozatot Irving Stone káprázatos Jack Londonéletrajzával!
Jövőre lesz száz éve, hogy itt hagyta a világot az amerikai irodalom kivételes alakja, műfajok egész sorának újító zsenije. Bármit írt – állathistóriát, kalóztörténetet, krimit, utópisztikus regényt, westernt, szociográfiát, csavargónaplót –, az irodalom művésze volt. ebben a száz évben a legszélesebb olvasóközönség rajongott érte – és a magyar írástudók legjava. Hunyady sándor így lelkesedett: Jack London csupa mesélő kedv, fantázia, kaland, mert földrajzilag is egészen új területeket tár föl a sápadt európai képzelet előtt. Minden könyvének más és más, szenzációs díszlete van. Elvisz Alaszkába, ahol halállal kell fizetni az aranyért, vad szerencsekeresők, éhes farkasok közé, viola hómezőkre, amelyek fölött az északi fény világít, és ahol megfagy a tüdő a jeges levegőben. Kis halászhajókon, gyanús gőzösökön bejárjuk vele a Csendes-óceánt. Éhezünk, ölünk, dolgozunk. Ahová nyúl, kincs akad a kezébe. Akkora elbeszélő tehetség, hogy a tollán új fényt kap minden elkopott probléma.
Megvásárolható az újságárusoknál teljes áron, míg az internetes webáruházakban olcsóbban is megvásárolható, illetve utóbbiakban a megjelenés előtt álló kötetek - általában - 20% kedvezménnyel elő is jegyezhetőek. De előfizethető a kiadónál is.
Minden kötet keménytáblás és 135 x 205 mm-es.

A sorozat kötetei:
2015
1. A beszélő kutya - szeptember 16.
2. Fehér agyar - szeptember 30.
3. Aranyásók Alaszkában - október 14.
4. Tengeri farkas - október 28.
5. A vaspata - november 11.
6. A vadon szava és más elbeszélések - november 25.
7. Országúton • A mélység lakói - december 9.
2016
8. Az óceán titka • A vén halász meséi - január 6.
9. Martin Eden - január 20.
10. Kóbor csillag - február 3.
11. Bérgyilkossági iroda • A profi - február 17.
12. Hús, semmi más (elbeszélések) - március 2.
13. A sárga sátán - március 16.
14. Ádám előtt • A skarlát - március 30.
15. Az éneklő kutya - április 13.
16. Irving Stone: Matróz lóháton - április 27.
Share:

2 megjegyzés:

 1. Hihi, én meg is vettem A beszélő kutyát, túl aranyos volt a borítója :)
  Egyébként én sem olvastam még Jack Londont, A vadon szava már nagyon régen megvan, de még nem olvastam. Na majd lehet ezt a kutyusost :).
  A Kossuth kiadó sorozatai tök jó, már csak valahogy értelmet kell bennük találnom.. Néhány (most a magyarokra gondolok) ismétlődnek... Nem akarom hangosan mondani, de akkor már kiadhatnák a Zolákat... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Élőben még nem találkoztam vele, de Neked hiszek :).
   Általában a következő évben évfordulós szerző műveit adják ki (ilyen volt a Karinthy, Gárdonyi és Mikszáth sorozatuk), és jövőre lesz 100 éve, hogy Jack London elhunyt, ez most azért van.
   Ha Zolát szerettek volna, ő idén évfordulós, tehát tavaly ilyenkor kellett volna vele előrukkolniuk. De hátha majd egyszer ő is sorra kerül.

   Törlés

Köszönöm a látogatást.
A hozzászólás cenzúrázatlan, és egyet nem érteni bármikor lehet.