2011. július 1., péntek

Júliusi akciókörkép

       Most kivételesen én is szentelek egy bejegyzést a friss akcióknak, mire érdemes odafigyelni.
Az a sanda gyanúm, amikor a könyvesboltoknak semmi nem jut az eszükbe, fogják az Ulpius könyveit és bedobják a minden évben többször is sorra kerülő 2+1 akcióba. Az Alexandránál tavasszal volt már ilyen, a Librinél januárban és most újra elővették. A változatosság kedvéért a Líra is betársult, gondolom, hétfőn a Bookline is csatlakozik :P.
Nem csodálom, ugyanis piszok drágák a könyveik és inkább érdemes kivárni az Alexandránál a Könyvmaratont vagy szétnézni egy csomó helyen (pl.: pályaudvarokon, postán, utcai árusoknál), ahol nagyon sok könyvüket 500 Ft-ért megvehetjük. Bár, sajnos vannak, amiket nem mostanában fognak 500 pénzért utánunk vágni az utcán.
A két izéke az Alexandrára és a Lírára mutat ebben a sorrendben. 


 


 A Lírában és a Libriben mától egészen aug. 31-ig tart az akció, az Alexandránál csak a hónap végéig.


Ellenben szerencsére  a Librinél egyéb jó akciók is akadnak, pl.: a Helikon 2+1, azonban nem értem, miért nem lehetett a kiadó teljes kínálatát bedobni, miért csak x számú könyv közül lehet válogatni, bár így se rossz:

Sok Márai könyv van a kupacban és Alessandro Bariccotól a Selyem és a Vértelenül, ezeket biztosan beszerzem. Ugyanitt Strandkönyv akció is van: Kíváncsi vagyok, ki agyalja ki ezeket az akciókat, de az önvédelmi könyvek közé sorolható Imprimatur, Secretum és Veritas nem biztos, hogy belefér a strandtáskába...
Az akció július 1-től aug. 14-ig tart!


Végül még egy akció a Lírától, ahol már 200 Ft-tól lehet könyveket kapni. Az akció ebben a hónapban tart.


Itt elég vegyes a felhozatal, pl.:  Debra Finerman-től a Mademoiselle Victorine (600 Ft), amiben Manet is szerepet kap.
A Magvető Fehér Holló Könyvek sorozatából 400Ft/db:
Nabokov: Pnyin professzor
Heinrich Mann: Ronda tanár úr  (ezt a kettőt már meg is rendeletem tegnap este)
Alain-Founier: A titokzatos birtok
William Falukner: Megszületik augusztusban


Az Alexandrán az Akció fül alatt pedig már 499 Ft-ért is jó kis könyveket lehet találni ;).

Mindhárom webáruház esetében lehetőség van ingyenesen valamelyik boltjukban átvenni a megrendelt könyveket, így megspórolhatjuk  nem éppen olcsó szállítást, ill. a Libri rendeléseit kérhetjük a hozzánk legközelebbi Pick Pack Pontokba is, ugyanis ebben a hónapban ingyen kiviszik.

Share:

4 megjegyzés:

 1. furák ezek az akciófigyyelős posztok, csak a nagyokat reklámozza mind, pedig nemcsak a librinél van 2!1 helikonra, hanema helikon saját oldalán féláron egy csomó könyv

  VálaszTörlés
 2. A Librinél, az Alexandránál meg a Líránál is megy a 2+1, és láttam a Helikonos akciót (kapok tőlük hírlevelet), de hiába van féláron jó pár könyvük, 1000 Ft-ba kerül a postaköltség és mivel Tahófalván lakom, így gondolok a más hasonlóan hátrányos helyzetű településeken élőkre is, mert Budapesten kívül is élnek, ugye olvasó emberkék ;).

  VálaszTörlés
 3. hát a nagyoknál sem olcsó a posta, ha egyet vezsel, ha meg hármat, a kicsiknél sem sok =) én is szoktam pl. sevenbookstól rendelni, pedig van öt nagyobb, amelyiknél ingyenes átvétel van bp-n

  VálaszTörlés
 4. A nagyoknál az azért jó, hogy a környéken van átvevőhelyük, ahova ingyen elküldik a könyveket és valaki meg mindig jár arra ;).

  VálaszTörlés

Köszönöm a látogatást.
A hozzászólás cenzúrázatlan, és egyet nem érteni bármikor lehet.